קצת עליי

אישה סוכר ראשי

קצת עליי

שמי מרים, אבל רוב הלקוחות קוראים לי מירי.

נולדתי במזל סרטן, כך שאפשר לומר שהשם השני שלי הוא פרפקציוניזם. פרפקציוניזם סתגלתני, ליתר דיוק – כזה שמעודד הישגיות ומאז ומעולם דחף אותי קדימה. מאחורי התיאור הזה עומדת אישה שבילתה את כל חייה כמעט בעולם העסקי. התחלתי את דרכי כמנהלת שיווק של חברות מובילות, ולימים הפכתי ליועצת עיסקית ושיווקית עצמאית לחברות מתעשיות מגוונות. מחוץ לעבודתי הספקתי להוציא לאור שני ספרי שירה (השלישי במגירה בינתיים!), וכמובן לגדל באהבה את שלושת ילדיי, היהלומים שבכתר שלי.

היצירתיות והאומנותית זרמה בדמי מאז ומתמיד. האפיה והשוקולד במיוחד היו תמיד חלק בלתי נפרד ממני. בזמני הפנוי נהנתי לאפות ולבשל בדרכי שלי, מקפידה תמיד על האיכות והדיוק תוך למידה מתמדת ונסיונות אין ספור עד שהגעתי לשלמות שחיפשתי בכל מתכון ומתכון.

לפני שש שנים חלה תפנית דרמתית בחיי. קיבלתי החלטה אמיצה: אני הולכת להתמסר לתחום ולעשות את מה שאני הכי אוהבת בעמקי נשמתי, העשייה שמרוממת אותי לרקיעים הכי גבוהים ומאפשרת לי לגרום אושר עילאי לאנשים שמסביבי. ויתרתי על כל הנוחות והתנאים המפתים של העולם העסקי ויצאתי לדרך, שואבת השראה מנשים מקצועניות אחרות בתחום, בארץ ובעולם.

ראשית פניתי ללימודי קונדיטוריה. הגשתי לועדת הקבלה תיק עבודות שגרם למראיינות ולמראיינים לתהות מה כבר יש לי עוד ללמוד. עניתי להם את אותה התשובה שמכוונת אותי מאז הילדות: אמי לימדה אותי שעלי להיות הכי טובה בתחום שאבחר, או לא לעסוק בו כלל.

מאז אני אופה באהבה עצומה מהולה בהנאה ואתגר. אני רואה עצמי ברת מזל שבמקצוע שלי ניתנה לי הזכות לרגש אנשים ברגעים הגדולים של חייהם: עוגת גיוס של הורים לבתם; עוגה בצורת כלי נגינה עבור מוסיקאי בן 75, מתנה מנכדיו; עוגות מיוחדות לציון יום נישואין, בר מצווה, ציון דרך מיוחד של בעלי חברה ועובדיה, ועוד ועוד. מלבד המתנות המיוחדות אני נהנית להעביר גם סדנאות לקטנים וגדולים, ומתמלאת באושר עילאי שאין שני לו בכל פעם שאני רואה את הסיפוק על פניהם למראה מה שיצרו.

הסיסמא שלי – בלימודים, בעסקים, וגם כיום – היא אחת: להצלחה אין קיצורי דרך. קונדיטוריה היא מדע מדויק. יש להקפיד על תהליכי ביצוע בקפידה, להקשיב להוראות ולהשקיע מאמץ מכל הלב. התוצאה מוכיחה פעם אחר פעם עד כמה זה משתלם.